Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Grøn eksport

Miljøminister skal åbne døre i USA

En af de første erhvervs-delegationer efter indrejseforbuddet i USA finder sted i november, når miljøministeren besøger to stater.

Miljøminister Lea Wermelin er snart på vej til USA med en erhvervsdelegation. Foto: Miljøministeriet

 Virksomheder som Grundfos, Kamstrup og AVK er med i erhvervsdelegationen, når miljøminister Lea Wermelin 28. november pakker kufferten for at tage til USA. Her har hun møder med myndigheder, forsyningsselskaber og virksomheder i Texas og Californien, fortæller hun i et interview med Kongressen Business. 

“Jeg ser frem til at komme til USA og styrke samarbejdet om de vandudfordringer, som amerikanerne oplever i forlængelse af den nye eksportstrategi for vand,” siger Lea Wermelin med henvisning til strategien, der rummer en ambition om at fordoble dansk eksport af vandteknologi og -løsninger globalt til 40 mia. kr. i 2030

“USA er vores tredjestørste eksportmarked for den type løsninger, og det er verdens største marked for vand. Så der er store muligheder for at vores vandløsnigner kan gøre gavn på det det amerikanske marked.” 

Hvem prioriterer du at besøge, og hvad er dagsordenen i de to stater, du kommer forbi? 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Danske topledere diskuterede, hvordan grøn omstilling kan skabe lokale job, hvilket er et krav i bl.a. USA.

Business

Chefanalytikere forventer en endnu stærkere dollar i 2022 til gavn for dansk eksport til USA, trods skuffende jobtal for november.

Business-profiler

Kraftig vækst i en bestemt kategori af møbler får fynske Cane-line til at gå "all in på USA", siger direktør.

Grøn eksport

Hvad har det givet ti ambitiøse danske virksomheder at slå sig sammen i et USA-netværk? Og hvordan ser 2022-udsigterne ud?

Copyright © 2021 Kongressen