Connect with us

Hvad søger du?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Sådan fik Kennedy folk med på sin moonshot-vision

JFK var en mester i kommunikationens kunst og manden bag ‘moonshot’-begrebet. Anders Agner giver sit bud på, hvordan hans greb kan bruges i dag.

Trods sin korte præsidentperiode, er John F. Kennedy formentlig en af de amerikanske præsidenter, der er størst interesse for i Danmark. Det tyder interessen for Kongressen-podcasten KENNEDY-land i hvert fald på, for her er afsnittet med den unge, karismatiske demokrat det mest downloadede afsnit.

Denne uge har Kongressens chefredaktør Anders Agner udgivet en bog om ikke bare ham, men hele Kennedy-dynastiet, som i 100 år har været en magtfaktor i amerikansk politik.

Men hvad var det Kennedy kunne? Hvorfor er arven efter ham fortsat lyslevende i dag? Og hvordan kan man som dansk erhvervsleder lade sig inspirere af det?

Det giver Anders Agner sit bud på her.

John F. Kennedy er kendt for sine store taler, hvor han lancerede sine visioner. Det gælder fx moonshot-visionen, der er også udbredt i erhvervslivet, når man sætter sig store mål, som man ikke er sikker på, hvordan man når. Hvad er det ved lige netop Kennedy-visionerne, som stadig fascinerer os i dag?

"Kennedy turde sætte barren højt. Han turde tænke stort og han var ikke bange for at sige det højt. Grundlæggende troede JFK på, at folk gerne vil inspireres. Han troede på at amerikanerne grundlæggende havde det bedre, når de troede på morgendagen og følte, at de var en del af et fælles projekt. Også selv om projektet virkede svært. For det gjorde flere af hans projekter jo."

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Grøn eksport

Grønne brændstoffer kan blive et nyt eksporteventyr for Danmark, lyder det fra 39 virksomheder og DI i ny rapport.

Business-profiler

Som statskonsulent for fødevarer, landbrug og fiskeri på ambassaden i D.C., har Mikkel Dam Schwartz primært fokus på tre områder.

Grøn eksport

ProCon har endnu ikke en forretning i USA, men tror på, at det er værd at være til stede, før markedet for havvind tager...

Opinion

Trump kunne være gået i partnerskab med andre om sit nye sociale medie. Men han vil have succes som selvstændig entreprenør.

Copyright © 2021 Kongressen