Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business

Sådan fik Kennedy folk med på sin moonshot-vision

JFK var en mester i kommunikationens kunst og manden bag ‘moonshot’-begrebet. Anders Agner giver sit bud på, hvordan hans greb kan bruges i dag.

Trods sin korte præsidentperiode, er John F. Kennedy formentlig en af de amerikanske præsidenter, der er størst interesse for i Danmark. Det tyder interessen for Kongressen-podcasten KENNEDY-land i hvert fald på, for her er afsnittet med den unge, karismatiske demokrat det mest downloadede afsnit.

Denne uge har Kongressens chefredaktør Anders Agner udgivet en bog om ikke bare ham, men hele Kennedy-dynastiet, som i 100 år har været en magtfaktor i amerikansk politik.

Men hvad var det Kennedy kunne? Hvorfor er arven efter ham fortsat lyslevende i dag? Og hvordan kan man som dansk erhvervsleder lade sig inspirere af det?

Det giver Anders Agner sit bud på her.

John F. Kennedy er kendt for sine store taler, hvor han lancerede sine visioner. Det gælder fx moonshot-visionen, der er også udbredt i erhvervslivet, når man sætter sig store mål, som man ikke er sikker på, hvordan man når. Hvad er det ved lige netop Kennedy-visionerne, som stadig fascinerer os i dag?

"Kennedy turde sætte barren højt. Han turde tænke stort og han var ikke bange for at sige det højt. Grundlæggende troede JFK på, at folk gerne vil inspireres. Han troede på at amerikanerne grundlæggende havde det bedre, når de troede på morgendagen og følte, at de var en del af et fælles projekt. Også selv om projektet virkede svært. For det gjorde flere af hans projekter jo."

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen