Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business-profiler

Startede dansk milliard-succes i USA: Sådan gjorde vi

Lars Fløe Nielsen er medstifter af Sitecore, som blev solgt for 7,5 mia. kr. Nu investerer han i virksomheder, der drømmer om USA.

Lars Fløe Nielsen er medstifter af Sitecore, som blev solgt for 7,5 mia. kr. Nu investerer han i virksomheder, der drømmer om USA.

Det første udenlandske marked den danske softwarevirksomhed Sitecore, rykkede ind i, var USA. Og det var planen fra begyndelsen, fortæller Lars Fløe Nielsen, som er en af medstifterne. 

To år efter salget til kapitalfonden EQT i 2016, trak han sig ud af selskabet.

“Det fik jeg og mine medstiftere en forfærdelig masse penge for,” siger Lars Fløe Nielsen om salget på i alt 7,5 mia. kr. 

“De midler har jeg siden valgt at investere i virksomheder primært inden for tech-området, som er det, jeg selv er i og forstår bedst. Det sker blandt andet via Nordic Makers med folk der, ligesom jeg selv, har startet store tech-virksomheder. Det gælder blandt andre David Helgason, der står bag Unity, som har et stort aftryk i USA, Alexander Aghassipour, stifter af Zendesk og Klaus Nyengaard, tidligere CEO af Just Eat.” 

Derudover har Lars Fløe Nielsen flere bestyrelsesposter som formand i nemlig.com, WhiteAway, Seaborg Technologies med flere. Han er også juryformand for vækstkonkurrencen EY Entrepreneur Of The Year, som oplever et markant øget fokus på ekspansion til USA blandt danske virksomheder.

Amerikansk marked kræver unikke produkter

Sitecore er selv vinder af EY’s Entrepreneur Of The Year-pris tilbage i 2014. 

“En af årsagerne til at vi vandt var, at vi meget hurtigt var lykkedes med at starte i USA på en profitabel måde.” 

Hvilke virksomheder vurderer du har svært ved at slå igennem i USA?

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen