Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

”I Nationens Tjeneste” på gaden den 15. december

”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat” udkommer fredag den 15.december fra Syddansk Universitetsforlag. Udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich har skrevet biografien om David H. Petraeus – den mest berømte general fra krigene i Irak og Afghanistan. Forordet er skrevet af lektor Niels Bjerre-Poulsen.

I dag fylder David H. Petraeus 65 år. I løbet af få år blev han en af de mest betydningsfulde generaler i nyere amerikansk historie. General David H. Petraeus reddede USA fra nederlag i Irak, og blev en national helt på tværs af politiske skel. Han sad derfor med ved bordet, når præsident Bush og præsident Obama skulle tage de vigtigste sikkerhedspolitiske beslutninger.
Petraeus forstod både at lægge militære strategier for USA’s krige i Mellemøsten, og at manøvrere på de bonede gulve i Washington D.C. og Bruxelles – endda så meget at han kunne være blevet præsidentkandidat i 2012. Hans karriere endte som direktør for CIA, efter at det blev afsløret at han havde haft en affære.
Petraeus’ fald fra toppen af amerikansk politik blev yderligere spektakulært, da den tidligere CIA-direktør i 2015 fik en dom for at have delt hemmelige notesbøger med sin elskerinde.

”I Nationens Tjeneste” er den første biografi på dansk om Petraeus, og er fortællingen om den ambitiøse officers vej fra officersskolen West Point til toppen af verdenshistoriens mægtigste militær. Samtidig er det historien om det amerikanske militærs vej fra nederlaget i Vietnam til de langstrakte krige i Irak og Afghanistan.

Philip Chr. Ulrich har som den første dansker talt med manden, som har stået i spidsen for USA’s krige i Irak og Afghanistan, og fået hans syn på de krige, som amerikanske og danske soldater stadig er engagerede i efter 16 år.
”I Nationens Tjeneste” fortæller om den vigtigste general i USA’s krige efter terrorangrebene 11. september 2001, og giver en forståelse af hvordan det amerikanske militær er endt i to uafsluttede krig i Mellemøsten, selv efter 16 års indsats fra verdenshistoriens største militære magt.

Bogen udkommer fredag den 15. december fra Syddansk Universitetsforlag.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen