Kongressen.com
  • Forside
  • Forlag
  • ”I Nationens Tjeneste” på gaden den 15. december
Forlag Nyheder

”I Nationens Tjeneste” på gaden den 15. december

”I Nationens Tjeneste. David H. Petraeus og USA i krig – fra Vietnam til Islamisk Stat” udkommer fredag den 15.december fra Syddansk Universitetsforlag. Udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich har skrevet biografien om David H. Petraeus – den mest berømte general fra krigene i Irak og Afghanistan. Forordet er skrevet af lektor Niels Bjerre-Poulsen.

I dag fylder David H. Petraeus 65 år. I løbet af få år blev han en af de mest betydningsfulde generaler i nyere amerikansk historie. General David H. Petraeus reddede USA fra nederlag i Irak, og blev en national helt på tværs af politiske skel. Han sad derfor med ved bordet, når præsident Bush og præsident Obama skulle tage de vigtigste sikkerhedspolitiske beslutninger.
Petraeus forstod både at lægge militære strategier for USA’s krige i Mellemøsten, og at manøvrere på de bonede gulve i Washington D.C. og Bruxelles – endda så meget at han kunne være blevet præsidentkandidat i 2012. Hans karriere endte som direktør for CIA, efter at det blev afsløret at han havde haft en affære.
Petraeus’ fald fra toppen af amerikansk politik blev yderligere spektakulært, da den tidligere CIA-direktør i 2015 fik en dom for at have delt hemmelige notesbøger med sin elskerinde.

”I Nationens Tjeneste” er den første biografi på dansk om Petraeus, og er fortællingen om den ambitiøse officers vej fra officersskolen West Point til toppen af verdenshistoriens mægtigste militær. Samtidig er det historien om det amerikanske militærs vej fra nederlaget i Vietnam til de langstrakte krige i Irak og Afghanistan.

Philip Chr. Ulrich har som den første dansker talt med manden, som har stået i spidsen for USA’s krige i Irak og Afghanistan, og fået hans syn på de krige, som amerikanske og danske soldater stadig er engagerede i efter 16 år.
”I Nationens Tjeneste” fortæller om den vigtigste general i USA’s krige efter terrorangrebene 11. september 2001, og giver en forståelse af hvordan det amerikanske militær er endt i to uafsluttede krig i Mellemøsten, selv efter 16 års indsats fra verdenshistoriens største militære magt.

Bogen udkommer fredag den 15. december fra Syddansk Universitetsforlag.

Læs også

Kongressen.com udvider dækningen af USA med sport

Anders Agner Pedersen

“We’re America, bitch” – ny bog på gaden nu

Kongressen

Hvorfor er Trump så vred på NATO?

Philip Chr. Ulrich

Kongressen.com og Ekstra Bladet inviterer til midtvejsvalgaften

Kongressen

Hvorfor trækker Trump USA fra nedrustningsaftale?

Philip Chr. Ulrich

Kongressen.com fylder seks år

Anders Agner Pedersen