Kongressen.com
Nyheder

Mueller-rapporten er ude!

I dag har det amerikanske Justitsministerium offentliggjort den meget omdiskuterede Mueller-rapport. Det har taget to år at lave rapporten. I løbet af de to år er der udsendt 2.800 stævninge, eksekveret tæt på 500 ransagninskendelser og ca. 500 mennesker er blevet afhørt. I alt er 34 personer og tre virksomheder blevet tiltalt. Find link til rapporten, og tidligere analyser fra Kongressen.com i denne artikel.

Rapporten er på 448 sider, og den kan findes HER

Da et foreløbigt resumé udkom for en måned siden skrev vi her på Kongressen.com en række artikler om Mueller-rapporten:

Chefredaktør Anders Agner Pedersen:
Demokraterne skal tænke sig godt om efter Muellers rapport
Der var ingen rygende pistol i Robert Muellers længe ventede rapport. Og selv om man ikke kan tale om en pure frifindelse af Trump, skal Demokraterne tænke sig godt om i det videre forløb herfra. Ellers kan sagen give bagslag.

Juridisk analytieker Marie Apitz:
Politiske og juridiske angreb på Trump fortsætter på trods af Mueller-rapportens resultater
Selvom Trump i søndags kunne fejre offentliggørelsen Mueller-rapportens hovedresultater som en vigtig sejr, er der bestemt ikke sat et endegyldigt punktum i sagaen om præsidentens eventuelle kriminelle gerninger. Forude venter flere retssager og ikke mindst et politisk efterspil, hvor Demokraterne allerede nu har udset et mål i Justitsminister William Barr.

Udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich:
Bjørnen i lokalet – russisk indblanding i amerikanske valg
Resuméet fra justitsministeren af Mueller-undersøgelsen slår fast, at der ikke er blevet fundet materiale på samarbejde mellem Trump-kampagnen og Rusland til at rejse kriminelle sigtelser. Men Mueller-undersøgelsen har været med til at afdække det store omfang af russiske forsøg på at influere det amerikanske valg – plus hvad vi ved om reelle kontakter mellem Trump-folk og russere. I denne artikel kan du få et overblik over nogle af pointerne om russisk indblanding.

Indenrigspolitisk skribent Rasmus S. Jørgensen:
Trump jubler i sit første rally efter Mueller-undersøgelsen
Præsident Donald Trump holdt torsdag sit første Make America Great Again-rally efter specialanklager Robert Mueller afleverede sin længe ventede rapport om Ruslands indblanding i 2016-valgkampen til Justitsminister William Barr. Kongressen.com var med.

 

Læs også

Et historisk splittet USA leder efter en fællesnævner

Kongressen

Ny bog: “Præsidenter – fra Washington til Trump” på gaden nu

Kongressen

Hvor går stemmerne hen, hvis favoritten fejler?

Kongressen

Kongressen.com, DUS og Litteraturhuset inviterer til Roosevelt-event 13. marts

Kongressen

Stemmer fra valgfronten: “Demokraterne har forladt os”

Kongressen

Kom med til valgfest: Biden knuste al modstand i SC

Kongressen