Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

Mueller-rapporten er ude!

I dag har det amerikanske Justitsministerium offentliggjort den meget omdiskuterede Mueller-rapport. Det har taget to år at lave rapporten. I løbet af de to år er der udsendt 2.800 stævninge, eksekveret tæt på 500 ransagninskendelser og ca. 500 mennesker er blevet afhørt. I alt er 34 personer og tre virksomheder blevet tiltalt. Find link til rapporten, og tidligere analyser fra Kongressen.com i denne artikel.

Rapporten er på 448 sider, og den kan findes HER

Da et foreløbigt resumé udkom for en måned siden skrev vi her på Kongressen.com en række artikler om Mueller-rapporten:

Chefredaktør Anders Agner Pedersen:
Demokraterne skal tænke sig godt om efter Muellers rapport
Der var ingen rygende pistol i Robert Muellers længe ventede rapport. Og selv om man ikke kan tale om en pure frifindelse af Trump, skal Demokraterne tænke sig godt om i det videre forløb herfra. Ellers kan sagen give bagslag.

Juridisk analytieker Marie Apitz:
Politiske og juridiske angreb på Trump fortsætter på trods af Mueller-rapportens resultater
Selvom Trump i søndags kunne fejre offentliggørelsen Mueller-rapportens hovedresultater som en vigtig sejr, er der bestemt ikke sat et endegyldigt punktum i sagaen om præsidentens eventuelle kriminelle gerninger. Forude venter flere retssager og ikke mindst et politisk efterspil, hvor Demokraterne allerede nu har udset et mål i Justitsminister William Barr.

Udenrigsredaktør Philip Chr. Ulrich:
Bjørnen i lokalet – russisk indblanding i amerikanske valg
Resuméet fra justitsministeren af Mueller-undersøgelsen slår fast, at der ikke er blevet fundet materiale på samarbejde mellem Trump-kampagnen og Rusland til at rejse kriminelle sigtelser. Men Mueller-undersøgelsen har været med til at afdække det store omfang af russiske forsøg på at influere det amerikanske valg – plus hvad vi ved om reelle kontakter mellem Trump-folk og russere. I denne artikel kan du få et overblik over nogle af pointerne om russisk indblanding.

Indenrigspolitisk skribent Rasmus S. Jørgensen:
Trump jubler i sit første rally efter Mueller-undersøgelsen
Præsident Donald Trump holdt torsdag sit første Make America Great Again-rally efter specialanklager Robert Mueller afleverede sin længe ventede rapport om Ruslands indblanding i 2016-valgkampen til Justitsminister William Barr. Kongressen.com var med.

 

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen