Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Politisk analyse

’PræsidentPortrætter’ på gaden den 7. oktober

Fredag den 7. oktober udkommer bogen ’PræsidentPortrætter’ på Turbine. En bog, der ser nærmere på ti af de vigtigste præsidenter i amerikansk historie. Blandt bidragyderne er flere af skribenterne her på Kongressen.com

Det amerikanske præsidentvalg 2016 er i fuld gang og i Danmark følges optakten og valgkampen tæt af flere tusinde mennesker med interesse i USA´s historie, kultur og internationale, politiske betydning som verdensmægtigste nation. “Præsidentportrætter” er det første, seriøse bud på en samling af præsidentportrætter på dansk og klæder de mange danskere, der er interesseret i amerikansk politik endnu bedre på i forhold til det kommende amerikanske præsidentvalg og den nye præsidents indsættelse i januar 2017.

I et valgår hører vi tit og ofte høre tidligere præsidenters navne blive nævnt i såvel positive som negative sammenligninger med nutidens kandidater. Men hvem er de præsidenter, der konsekvent refereres til? Hvor kom de fra? Hvad ville de med Amerika? Og hvad udrettede de i deres tid som commander-in-chief? Og hvorfor er det, vi hører om dem igen og igen?

Denne bog giver med portrætter af de 10 af de vigtigste og mest betydningsfulde amerikanske præsidenter svar på netop disse spørgsmål.

Den enkelte præsident skildres i portrætter af danske skribenter medbase de præcise steder, der har relevans for præsidentens liv og embede. Eksempelvis skrives kapitlet om Kennedy fra Dealey Plaza i Dallas og kapitlet om Obama skrives fra Grant Park i Chicago.

Bag bogen står Anders Agner Pedersen, redaktør her på Kongressen.com, mens Agnete Wismer, Kirstine Biltoft-Knudsen, Søren Dal Rasmussen, Johan Wizan og Katrine Jo Andersen har bidraget med kapitler til bogen.

´PræsidentPortrætter´ er på gaden fredag den 7. oktober 2016.

Written By

Kongressen.com er et uafhængigt netmedie om amerikanske samfundsforhold. Vi grundlagde mediet i oktober 2012 ud fra den ambition at tilføre dækningen af supermagten substans og analyse. Som verdens supermagt spiller USA en helt central rolle for den verden, som Danmark er en del af. Derfor er der behov for at dække såvel amerikansk indenrigs- som udenrigspolitik på en mere kvalificeret og nuanceret måde. Lige som der er behov for at fortælle historier om det amerikanske samfund generelt. Det er det, vi her på Kongressen.com ser som vores fornemmeste opgave at gøre.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Læs også:

Copyright © 2021 Kongressen