Connect with us

Hi, what are you looking for?

Kongressen.comKongressen.com

Business-profiler

“Vi retter blikket mod USA i foråret”

Erhvervshus Hovedstaden har flere tiltag i USA i det nye år, fortæller adm. dir. Katrine Paaby Joensen.

Erhvervshus Hovedstaden har flere tiltag i USA i det nye år, fortæller adm. dir. Katrine Paaby Joensen.

2021 lakker mod enden og det har været et begivenhedsrigt år – på godt og ondt – for dansk eksport til USA og danske virksomheder i USA. Det stiller Kongressen Business skarpt på i løbet af december med vores serie med forskellige eksperter på området. 

Katrine Paaby Joensen kom fra en stilling som generalkonsul og CEO for Innovation Centre Denmark i Silicon Valley til stillingen som adm. direktør for Erhvervshus Hovedstaden tidligere i år. I foråret planlægger Erhvervshuset blandt andet et markedsbesøg i New York for mode- og interiørvirksomheder, fortæller hun i dagens Q&A. 

Læs også de andre Q&As i serien med Charlotte Nytoft, der driver rådgivningsvirksomheden Eksport-USA.dk, Kenneth Lindharth Madsen, chef for Handel & Marked i Landbrug & Fødevarer samt Halldor Halldorsson, Head of Branding og Relations i Danish Export

Hvad er det mest positive, der er sket for dansk eksport til USA i 2021? 

Det må være Biden-administrationens prioritering af klimadagsordenen, den efterfølgende kæmpeinvestering i infrastruktur samt indsatsen for yderligere klimainvesteringer i Build Back Better planen. Det åbner mange muligheder for eksport af danske grønne løsninger indenfor energi, energieffektivitet, vand m.m.

Hvad er det mest negative, der er sket? 

 

Artiklen, du gerne vil læse, er en del af Kongressen Business

 

Kongressen Business er vores nye initiativ målrettet danske virksomheder med erhvervsinteresser i USA.

Kom indenfor: Du kan læse med ved at købe et abonnement eller starte et prøveabonnement på to uger.

 

Har du allerede adgang til Kongressen Business?
Log ind her:

Tine Brødegaard Hansen er erhvervsredaktør på Kongressen.com. Hun har en mastergrad i journalistik fra Syddansk Universitet og har tidligere været redaktør på Sustain Report og digital redaktør på blandt andet Eurowoman.dk, Altfordamerne.dk og Folkekirkens Nødhjælp. Mobil: 51881722 Mail: tine@kongressen.com

Læs også:

Business

Danske virksomheder klarede sig godt i USA i året, der gik. Året, der kommer bliver mere udfordrende, lyder analysen fra DI's USA-chef, Louis Funder.

Business

Kongressen Business giver i denne artikel et overblik over de fem stater i USA, som danske virksomheder er mest tilstede i.

Business

I et interview med Kongressen Business kommer business coach og forfatter Kay Xander Mellish med tre gode huskeregler til danske virksomheder, som ønsker at...

Business

Her er DI's USA-chefs samlede billede på Bidens præstation, samt håb og bekymringer for dansk eksport i det kommende år

Copyright © 2021 Kongressen